2011. március 23., szerda

Málnás-fehércsokis túrótorta


Erről a postról teljesen megfeledkeztem....pedig már ezer éve ígértem (vagyis két posttal ezelőtt). ^^;
Nadenade. Here we go.



...fuck. Nem emlékszem a receprte, olyan rég csináltam. Eeeeeeeeee..... *előkaparja emlékezete szutykos szögleteiből...*


Málnás-fehércsokis túrótorta:
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

15 dkg keksz (pl. Zabfalatok, az egész jó)
8 dkg vaj

50 dkg túró
20 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
4 db lapzselatin, vagy egy csomag porzselatin (10 g)
cukor ízlés szerint (én nem tettem bele, pont jó volt)

~400-500 g málnalekvár (vagy akármi más)
ha szükséges, kb. fél csomag zselatin, vagy 2 lapzselatin

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, és a megolvasztott vajjal összekeverjük. Ezt egy kapcsos tortaformába lapogatjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Felforraljuk a tejszínt, és a fehércsokit kockákra törjük. A zselatinokat elkeverjük a tejszínnel majd fokozatosan felolvasztjuk a fehér csokit is a meleg tejszínben, amíg homogén nem lesz. Végül belekeverjük a túrót is.

Ekkor a krémet két részre osztjuk, és az egyik felét ráöntjük a kekszlapra, és a hűtőbe tesszük szilárdulni. Kb. egy óra múlva már elég szilárd lesz ahhoz, hogy a következő réteget ráönthessük, és ezalatt az idő alatt a szobahőmérsékleten hagyott része még nem szilárdul meg.
Fogjuk a lekvárt, egy lábosban jól felmelegítjük, és attól függően, hogy mennyire folyós, megfelelő mennyiségű zselatint adunk hozzá. Egy óra múlva, amikor már olyan szilárd-szerű a túróréteg, ráöntjük a lekvárt, és visszatesszük a hűtőbe. Úgy megint egy óra múlva ráöntjük a krém másik felét is, és ezúttal több órára hagyjuk hűlni.

Ha kész, levesszük a tortaforma oldalát, és egy tányérra csúsztatjuk a tortát. Ha az elején kibéleljük az alját sütőpapírral, akkor az alsó fémlapot is kivehetjük, és a sütőpapírt meg óvatosan kihúzhatjuk alóla.
Fehér csokireszelékkel díszíthetjük., vagy amivel akarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése