2010. november 20., szombat

Tejszínes szabdzsi


...mert mi lehet jobb a tejszínnél? Ommmnomnom... <3

Hozzávalók:

1 közepes padlizsán
3 közepes krumpli
1 kis fej karfiol
2 közepes répa
1 pritamin paprika
olaj a sütéshez
2 ek olaj
1 ek reszelt friss gyömbér (a szárított porgyömbér a nyomába se ér!)
1 erős zöldpaprika apróra vágva
1 kk asafoetida avagy hing
1 kk kurkuma
1 kk őrölt koriander
1 kk őrölt római kömény
só ízlés szerint
2 dl tejszín
2 dl joghurt
1 csokor finomra vágott petrezselyem vagy korianderlevél


Elkészítés:

A padlizsánt, a krumplit 1,5 centis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a paprikát kockákra vágjuk, a répát pedig hosszúkás vékony csíkokra, és valamennyit aranybarnára sütjük. A két evőkanál olajon egy-két percig pirítjuk a gyömbért és az erőspaprikát, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Pár másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kisütött zöldségeket, ráöntjük a tejszínt és a joghurtot, sózzuk és összeforraljuk. Egy-két perc után megszórjuk a friss petrezselyemmel, és forrón tálaljuk, nagy kedvvel megesszük.


A recept Hémangi Dévi Dászi A Kerttől a Konyháig című receptkönyvéből származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése