2010. november 28., vasárnap

A Winter Treat


Vagyis citromos-gyömbéres palacsinta almás tejkrémmel töltve.


Palacsinta:

1 evőkanál reszelt friss gyömbér
fél citrom reszelt héja
2 kis tojás
fél teáskanál sütőpor
egy löttyenetnyi olaj (úgy 2-3 evőkanál)
egy teáskanál cukor
egy csipet só
tej + szódavíz, összesen kb. fél liter (több tej mint víz)
finomliszt szükség szerint
olaj a sütéshez


A hozzávalókat egy habverővel csomómentesre keverjük. A lisztet érdemes átszitálni és részletekben hozzáadni, így nem lesz csomós. Elrakhatjuk pihenni a hűtőbe, én általában az éhségtől vagy palacsintahiánytól vezérelve rögvest megcsinálom. :3


Tejkrém:

fél liter tej
4 evőkanál cukor
4 evőkanál finomliszt

1-2 alma


A tejet felrakjuk melegedni a cukorral és liszttel alacsony lángra, nehogy odakapjon. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ez el fog tartani egy darabig. (:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A palacsintákat megtöltjük a tejkrémmel és almával, és voilá.

Nem nagy ördöngösség, de egy hideg téli napon különösen finom csemege. C:


Már alig várom hogy mézeskalácsot süthessek! Már csak egy sütő kell hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése