2011. február 10., csütörtök
Háromsajtos sülttészta
Luuustaaaa vagyook frissííteniiii eeeee..........
Vagy mégsem.
Naszóval. Ez a recept igazán olyan finom egyszerű finom. Fáradt vagyok, úgyhogy gyors leszek.
Ja, és ne felejtsétek el, hogy amit ide felrakok, az leteszteltetett, és finomnak ítéltetett. A rosszul sikerült kísérleteket nem rakom fel, úgyhogy ne aggódjatok, bármit kipróbáltok innen, az többé-kevésbé valószínűleg ízleni fog. Vagy nem. Gondoltam ezt közbeszúrom. [:
Recept a Szuflé magazinból származtatott és átformáltattatott.
Hozzávalók:
35-40 dkg penne, vagy más tészta
6 dl tej
10 dkg kékpenészes sajt
10 dkg cheddar sajt
5 dkg parmezán (vagy grana padano)
2 tojás
2 dl joghurt
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa (nekem lemaradt)
só, bors, szerecsendió
Forraljuk fel a tejet, sózzuk, szerecsendiózzuk. Vigyázzunk, nehogy odakapjon, gyakran kell kevergetni. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd a tésztát is, és főzzük al dentére. Ezután vegyük le a tűzről, és reszeljük/aprikáljuk bele a sajtokat, borsozzuk, keverjük el benne az enyhén felvert tojásokat és a joghurtot. Lapos tepsibe ömlesztjük, megszórjuk a tetejét a zsemlemorzsával, és 200 °C-os sütőben 20 percig süttyöngetjük. Kivesszük, megesszük.
C:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A tej nem ugrik össze a sótól? Vagy az a lényeg?
VálaszTörlésA sótól? Dehogyis. Simán meg lehet sózni.
VálaszTörlésOké :)
VálaszTörlésEgyféle sajttal is nagyon finom - egy részét lereszeltem, a maradékot kockákra vágtam, hogy olyan finom nyúlós darabkák legyenek benne sülés után. PZs-nek is ízlett :)
VálaszTörlés