2011. február 12., szombat
My Valentine's
Szóval Valentin-nap. Érzitek már hogy jön? Ott toporog a küszöbön. Mindjárt... ughh.
Hát, én nem ünneplem ugyan, de ettől függetlenül ez remek alkalom arra, hogy rózsaszín, szív alakú süteményeket kreáljak.
Ehhez a posthoz majd csatolok egy másikat is, mert az alapkrémből maradt bőven, és abból egy kis átalakítással tortát csináltam. Ha nem leszek lusta, majd felrakom...
Fehércsokoládés-túrós cupcake rózsával
Előny, ha a sütőformád rózsaszín szilikonból van, aka. olyan mint az enyém. Vagyis egyszerre élénk rózsaszín és szívalakú. Yay. (Én ugyan a fotókhoz kivettem a formájukból, de amúgy csupa rózsaszínek voltak.)
Hozzávalók 6 darabhoz:
40 gr összetört keksz (én Zabfalatokat használtam)
20 gr vaj
125 gr túró
50 gr fehér csokoládé
1/2 dl tejszín
1 lapzselatin vagy 2,5 gr porzselatin
cukor, ha szükségét érzed (én nem éreztem, ugyanis a fehércsoki kellőképpen édes volt)
rózsaszörp, vagy, ha ez nincs (ami valószínű), akkor rózsavíz + piros ételfesték
egy kevés víz
egy kevés zselatin
A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük az összetört keksszel. Ezt az alapot 6 részre osztjuk, és a muffin sütőformáink aljára lapogatjuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni.
A tejszínt melegítsük fel forróra, és szépen oldjuk fel benne a zselatint, majd a kockákra tört fehér csokit is. Ha mindent maradéktalanul felolvadt, tegyük bele a túrót, keverjük el, és ömlesszük a kekszlapokra. Eztán tegyük a hűtőbe egy jó időre. Úgy 1 óra múltán hozzáláthatunk a rózsás résznek.
A rózsazseléhez nem tudok pontos instrukciókat adni, én is csak úgy érzésre csináltam. Ha van rózsaszörpünk, akkor hígítsuk fel egy kevés vízzel, hogy ne legyen émelyítően tömény, forraljuk fel, és adjunk hozzá egy kevés zselatint. Mondjuk ha másfél decit csinálunk, ahhoz mondjuk 3 gr zselatin kell.
Ha csak rózsavizet tudtunk szerezni, amit azért lehet kapni hébe-hóba, akkor egy kevés rózsavízből, ételszínezékből, cukorból és vízből alkossunk egy megfelelő színű és ízű katyvaszt. Ezt nektek kell kikísérletezni, én a rózsaszörpös verziót csináltam.
Szóval ha megvan a zselésített rózsalötyink, a nagyjából megdermedt sütikre kanalazunk belőlük egy keveset. Ez is ízlés kérdése, hogy mennyit nyomtok rá. Ha kész, tegyétek vissza a hűtőbe további szilárdulásra.
Úgy 1-2 óra múlva kész is lesz.
Happy Valentine's Day!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése