2010. augusztus 9., hétfő
Levendulahab
Ez lett a desszertkreálmány az articsókás panzanellához, amiről nemsokára írok egy másik bejegyzést. Hirtelen felindulásból született, érdekes ízvilágú.
Hozzávalók:
3 tojássárgája
1 evőkanál citromlé
75 gr cukor
1 ek levendulalevél, durván felvágva
10 gr zselatin
2 tojásfehérje
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A levendulaleveleket 1 dl vízzel leforrázzuk, és 10 perc állás után belekeverjük a zselatint. A tojássárgákat a citromlével és 50 gramm cukorral egy forró vízfürdőbe állított edényben habosra verjük. A zselatinos levendulát a tojáshabba szűrjük, és alaposan felverjük a habverővel. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és a kihűlt krémbe forgatjuk körkörös mozdulatokkal. Ahogy kezd megkötni, a tejszínt is kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a masszához. Formákba öntjük, és a hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha kicsit több zselatint használunk, akkor azt is csinálhatjuk, hogy egy tepsiben kisimítjuk a krémet pár centi magasan, és amikor megdermed, kiszúróval formákat vágunk belőle. (:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése