2010. augusztus 9., hétfő
Padlizsános Penne Al Arrabiata
Hogy miért padlizsános? Mert valamit kellett kezdeni azzal a szerencsétlen zöldséggel ami már napok óta kornyadozott a hűtő alsó polcán. Hát beleaprikáltam a penne al arrabiatába, ne legyen olyan magányos. C:
Az egészhez egyedül e miatt a videó miatt fogtam hozzá. Ha már Darth Vader is azt kér a menzán, biztos finom lehet. (:
Íme a recept, ahogy én csináltam:
Hozzávalók:
fél csomag penne tészta
1 közepes padlizsán
4 nagy paradicsom
2 chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
egy kevés olívaolaj
só, bors
egy-egy evőkanál aprított friss petrezselyem és bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánt és 2 paradicsomot felkockázzuk, a chiliket és a fokhagymát apróra vágjuk. A maradék két paradicsomot egyszerűen lereszeljük, hogy pürét kapjunk. Felrakjuk a tésztát főni (fogkeményre főzzük, és ne hagyjuk állni a vízben, mert szétázik), és elkészítjük a zöldségeket. Olaj nélkül felhevítünk egy nagy serpenyőt vagy wokot (én úgy tesztelem hogy elég meleg-e már, hogy egy csepp vizet cseppentek a felületére, ha sercegve elpárolog, akkor elég meleg), egy kevés olívaolajat öntünk bele, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a chilit. Belezuttyintjuk a padlizsánt. Pár percig sütjük, közben érdemes feldobálni, hogy a kockák forogjanak, és amikor kicsit megbarnult, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tésztát, sózzuk, borsozzuk. Pár perc múlva a paradicsomkockák, a bazsalikom és a petrezselyem is csatlakozhat hozzá. Még egy darabig rotyogtatjuk, aztán már kész is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
hmm. ez lehet ki lesz próbálva. úgyis ott pihen a padlizsán nálunk is a hűtő alsó polcán: ) jaés nagyon tetszenek a képek. bár lehet szerencsésebb lett volna, nem este idetévedni, mert most kedvem támadt enni. heh.
VálaszTörlés